torsdag 26 juni 2008

Nu har jag hittat kronan...på jobbet


Jag vet inte hur många timmar, sömngrusiga nätter jag har spenderat bland fina bilder på tjusiga, kreativa och busiga brudkronor. Helst vill jag inte spendera så mycket på ännu en bröllopsattiralj och hur skulle jag kunna välja bland alla dessa fina. Men så gick jag ner i källaren på jobbet och tada!! Där låg den här godingen. Den ska jag låna på bröllopsdagen och det kommer bli så fint! Nu kanske inte alla har turen att hitta en brudkrona i sin jobbkällare, men jag kan avslöja att jag jobbar i kyrkan - så jag får se det som en jobbförmån.

tisdag 24 juni 2008

Inbjudan som en saga


Den här fantastiska bröllopsinbjudan har Ryan Masuga gjort. Klicka på länken och bläddra igenom boken där du kan läsa om brudparet, hur de träffades, frieriet och såklart inbjudan till bröllopet. Personligt, ambitiöst, stiligt och jagärsåavundsjuk-fint! Den hamnar direkt i min inspirationslåda.

måndag 16 juni 2008

Tjuvtitt: Klänningen har kommit!


Jo, jag har det i mej. Bridezillafasonerna. Och dem ska man inte mucka med. För två veckor sen mejlade brudklänningsbutiken att min klänning och älsklingens kostym var på väg med posten. I två veckor har nerverna dansat schottis lååångt utanför mej. Det dök inte upp nåt paket alls... i fredags mejlade, messade och ringde jag till stackars brudbutikens mejlbox och telefonsvarare. Inget svar. Jag hann bli vääldigt frusterad och gav mej såklart inte utan ringer tills stackars butiksägaren lyfter luren. Hon svarar att hon vet preeecis vem jag är. Med lugn och fin stämma försäkrar hon mej att jag har ett paket att hämta om några dagar. Tur det, för bland det värsta jag vet är att vänta... och vänta... och vänta... och att aldrig få besked. Nu är läget lugnt, paketet väntade på posten och vi har provat fina kläderna idag. Älsklingen var så himlans fin och jag längtar tills vi får ta på oss dem på riktigt. Tills dess skrotar vi runt i mysisarna.

lördag 14 juni 2008

Ibland är enkelt finast


Utan krusiduller med bara en sorts blommor - superfint!
De vita buketterna har nya blomsterboden gjort. Gerberabuketten är hämtad från flickr.

måndag 9 juni 2008

"Min blivande make"

Nu är kyrkan bokad. Ett helt år i förväg. Skumt, jag vet... men vigseltiderna går åt fort så vi fick hänga på låset. Sen vi berättade om våra bröllopsplaner har den här kommentaren toppat listan "Måste ni planera så långt i förväg?" och gärna ett par himlande ögon som hintar om att vi är smått fanatiska och planeringstokiga. Sanningen är att vi filurar lite då och då medan vi lugnt pillar våra små navlar. Ingen panik, inte så mycket planering - det är luuugnt. Mest för att vi redan har bokat festlokal och kyrka, så nu kan vi ta det soft rätt länge. Damen som tog emot vigselbokningen var nog den första som tyckte det var helt naturligt att knycka 27 juni 2009 redan nu. Det enda som inte kändes lika naturligt var när hon frågade efter "Min blivande makes" personuppgifter. Jag har precis vant mej vid att kalla honom sambo...

Ge mej en karriärcoach!


Det var väl attans vad svårt det kan vara att välja rätt spår i jobblivet. Vad gör man när det inte dyker upp en glödlampa med en glasklar idé om vad nästa sväng i karriären ska bli? Hur tar man reda på vad man vill pyssla med mellan 8 och 5? Google hittade livshandboken åt mej och jag slukade boken 7 vägar till ett roligare jobb från pärm till pärm. Nu är det dags att praktisera alla smarta och kloka tips... det är där coachen kommer in. Hur lyxigt vore det inte att gå till någon som kan hjälpa till att styra upp virrvarret i hjärnan? Tills vidare kan jag tipsa om forumet på livshandboken.se. En hel massa sköna människor som vill dela med sej av sina kringelkrokar i karriären och en stor dos inspiration. Helt gratis. Gratis är gott.

Uppdrag inbjudningar




Såhär blev inbjudningarna till vännernas bröllop. En alldeles egen inbjudan damp ner i brevlådan idag. Vita kort från Mycards, grönt scrapbookpapper från Matton, gröna band från Panduro och tapet från duro. Nu kliar det i fingrarna efter att sätta igång med våra egna.