torsdag 27 december 2007

Biljetter till bröllopsmässan


Hade helt glömt bort det - det är ju bröllopsfrossarmässa på gång i Stockholm19-20 januari! Med utställare, tävlingar och en hel massa sköna detaljer - wohooooo! Kika på programmet här och boka sen biljetterna på ticnet. Hoppas att vi ses där!

Tapeter till bröllopsinbjudan


Jag är lite inne på att använda fina tapeter till vår bröllopsinbjudan. Hittade Björklund & Winqvist som har en tapetshop på nätet. Där kan man beställa tapetprover för 29 kr! Ett tips till dig som vill testa olika tapeter men inte köpa upp dej på dyra rullar.

Färgtema: rosa och grönt


Lite inspiration från Projectwedding.

onsdag 26 december 2007

Färgtema: brunt och grönt


Alla bilder är hämtade från projectwedding.

Brudbukett i hållare

Ska nog testa en sån här variant också, en brudbukett i hållare. Men om jag ska hålla på och testa olika brudbuketter hemma lär det kosta mer än en floristbunden till slut... Kanske kan testa med billiga "färdig-bukett-i-mataffären-blommor" så att det inte drar iväg...

Gör din egen brudbukett


Jag har helt fastnat på det här med att tillverka min egen brudbukett. Hittade en hel massa bra tips här (klicka på länken "tips & idéer) för oss som behöver all hjälp vi kan få för pyssla med blommor. Gillade den långa buketten med bara röda rosor, kanske också testar att göra en coursage.

söndag 23 december 2007

Pysselkväll med brudbukett


Kunde inte hålla mej:-) Hittade 2 nyanser av nejlikor på...Konsum (!), precis de färgerna jag skulle vilja ha i buketten. Testade att göra en enkel variant av bukett - med lite övning kanske det kan bli bra?

lördag 22 december 2007

Brudbukett för budgetbrudar


Jag vet att brudbuketter är dyra, men jag trodde att det var de fluffiga, överdådiga buketterna som kostade massor. Men näej, frågade i blomsteraffären igår, beskrev min drömbukett - tät, rund med röda och rosa rosor och kort skaft - "1500-2000 kronor skulle jag gissa på", svarade floristen. Med all respekt för att det är ett hantverk, att de väljer ut de finaste blommorna och måste beställa hem i tid... men är det nån fler än jag som inte vill lägga så mycket pengar på nåt som vissnar efter ett par dar??? Hur göra? Jag har inte ett enda grönt finger å de flesta blommor vissnar när jag går förbi... Men jag gillar att pyssla och leker med tanken att göra en egen variant... Nån som har några tips?? På Gamman hittade jag de här fina bollarna och buketten som man kan göra själv - ca 300 kr för en bukett = superbra!

torsdag 20 december 2007

Fina papper till bröllopsinbjudningarna


Å, såg det här fina vikalbumet Annas pysselblog och blev störtkär i papperet. Väntar på att hon ska svara på var papperet finns att köpa... Såna fina inbjudningar vill jag göra!!

Julkorten klara!

Såhär blev mitt första julkortspyssel sen alldeles för länge. Hade en annan idé som tog alldeles för mycket tid, så jag gjorde en enklare variant - så här blev det! Ska smita iväg till posten så att de hinner fram tills imorron.

tisdag 18 december 2007

Tapeter med kärleksfeeling


Letar runt efter fina tapeter till vårt sovrum. Kanske den här kan pryda väggen, eller är den lite för obvious... övertydligt kanske inte är en hit ändå:-) Men för dej som vill ha ett eget pornycorner kanske det kan va nåt?

måndag 17 december 2007

Fina krukpåsar


Var på årets andra julmarknad igår, i Sigtuna. Julmysigare än så blir det kanske inte:-) Ville köpa med mej alla grankransar, ulltomtar, godispåsar... är kanske en julpysselgumma innerst inne;-) Såg de här krukorna i ett skyltfönster (tack till den goa männska som skrev webbadressen bredvid!). Påskrukor som ser så där gossigt juliga ut! Vill ha!

tisdag 11 december 2007

Skakig intervju och jobbågren

Nu är jobbintervjun över. Jag blev grillad ordentligt. Efteråt var det mest svart i hjärnan, vad sa jag egentligen? Och varför skrattade de, sa jag nåt dumt? Men jag tror att jag var så mycket jag som jag trodde de kunde hantera:-) Sen får det gå som det går... Verkade vara ett superroligt jobb med goa kollegor. Verkade vara ett ställe där folk jobbar i snitt 60 tim/veckan (!!!) Det är inte min grej, alls... Nu har jag mest ågren tills jag får besked. Ågren över att lämna mina söta jobbarkompisar, mitt rum, en hyffsat skön jobblunk... ågren över att inte klara av ett nytt jobb... Bläää, snart får det här va över!!

Tomtemys

Jag har hittat sötaste tomtarna nånsin!! Vill ha en av varje, minst. Hittade de på mysigaste julmarknaden: Skansen. Om man låtsades att slaskiplasket under skorna var knarrande pudersnö blev det en riktig Madicken - Kajsa Kavat - upplevelse. Mera tomtar!!

måndag 10 december 2007

Jobbintervju - håll tummar å tår

Om ett par timmar ska jag plocka fram mina charmigaste, smartaste och intelligentaste sidor! Det är jobbintervju på G. Men i vanlig ordning får jag nog hålla mej till att vara...jag:-) Jag vill verkligen ha jobbet, så några lyckotankar kan jag behöva.

...Frimärkspresenten blev uppskattad förresten. Fick en beställning på en sådan av min brors kompis. Kul!

Nu gäller det...

torsdag 6 december 2007

Kvällens pyssel - kort och paket



Det här blev kvällens skaparsamling. Tavlan till storebror, paket och ett par kort. Det får duga.

Tavla till storebror


Illustrator har blivit min nya kompis. Den här tavlan får min storebror i helgen när han fyller 40. Han gillar frimärken och är min idol, så då får han ett eget frimärke... med sig själv på :-)

Nu klurar jag på om jag skulle göra några bilder med mina och sambons favvoskådisar å pryda väggen ovanför soffan med. Han är filmfantast å jag är pysselgalning - perfect :-)

onsdag 5 december 2007

Att välja och välja bort

Jag och älsklingen är lyckligt lottade!! Vi har en hel hög med människor som vi tycker om och står nära. De här goingarna sitter också inne med ett gäng talanger! Så hur ska man tänka då om sin bröllopsdag så att alla känner att de är speciella och att vi vill ha just dem där. Vissa kommer att få mer framträdande roller än andra, så jag hoppas att vi inte trampar nån på tårna. Så här har vi tänkt so far:

Bestman, tärna å näbbar
Vi visste direkt vilka vi vill ska följa med oss fram till altaret (bestman har tackat ja, men jag har inte frågat blivande tärnan än - hoppas hon vill, för jag vill verkligen dela den dagen med henne!) Ok, så länge. Men näbbar då? Vi har ett gäng goa syskonbarn som kanske (?) förväntar sej att få vara näbbar. Vi har fått någon släktgliring om det också. Så därför tänkte vi skippa det helt, för att 1) vara rättvisa. 2) De har ingen uppgift annan än att vara söta :-) 3) Det blir rätt trångt vid altaret med filmare, fotograf och hela kittet. Istället kan våra syskonsötisar gärna få dela ut vigselprogrammen till alla gästerna i kyrkan. Kan det va nåt?

Sången
Jag har haft 2 starka önskningar om bröllopet. Förutom att få full koll på alla trycksaker :-) ...så vill jag att min bror med fru sjunger i kyrkan. Det skulle kännas i hjärtat då. Men vi har också några nära vänner som är väldigt sångbegåvade, så det känns så jobbigt att välja bort dem. För de betyder också massor för oss!!

Toastmasteriet
...är det enda som känns som ett lätt val:-) Vi har valt 2 goa killar som kommer att göra en superfest!

Vore kul å veta om jag är ensam om att klura på sånt här eller om det finns nån annan själ som funderar likadant?

Tvångspysslar i julstressen

Får man önska sej mer timmar på dygnet av tomten? I så fall vill jag ha en för tidig julklapp! Skulle egentligen behöva jobba över både kvällar och helger fram till jul, men almanackan är fullklottrad av en massa andra trevligheter som jag varken kan eller vill välja bort. Så när jag kommer hem sätter pysselverkstan i gång för jag kan apselut inte knata iväg till ett kalas utan ett egenhändigt scrappat kort och en handpysslad present (!) Min bästaste storebror fyller 40 i dagarna och jag har knepat och knåpat en present till honom. Ska visa den efter helgen, blev rätt nöjd :-)

Ny bröllopstidning ute!


Jag kommer att bli ruinerad på det här. Norpade såklart åt mej nyaste Allt om bröllop på Pressbyrån i morse. Egentligen helt onödigt, på nätet finns ju en hel massa mer idéer och inspiration - men jag kunde inte låta bli. Mums :-)

tisdag 4 december 2007

Wedding / Bröllop:Martins lovesong to Majsan Part1

Den här tjejen fick en alldeles egen låt skriven och framförd av sin alldeles nyblivne man under vigseln. Lyckotårar :-)

söndag 2 december 2007

Första illustrationen


I veckan knåpade jag ihop min första illustration i illustrator. Vilket pilljobb, men kul! Det blev en present till en liten kille. Skickade sen iväg den till en fotofirma och bilden landade på min dörrmatta dan därpå. Service! Nu blir jag lite taggad å göra fler bilder.