onsdag 29 oktober 2008

Smycke i egen design

Det finns ingenting som är så rackarns roligt som att skapa nåt riktigt personligt. Jag kan gå igång på fototapeter, tavlor med personliga budskap eller bilder, bloggar, inredningspyssel, smycken... Men när jag kommer på en idé som uttrycker det där jag så gärna vill säga, då känner jag total lycka. Känner du igen dig? Nu har jag fått en tidig 30 årspresent av familjen, slantar som jag får beställa ett eget smycke för. Det kunde ha blivit prestations-skapar-ågren, men nu visste jag vad jag ville ha. Så nu har jag gjort en illustration, knatat iväg till en silversmed och om ett par veckor har jag förhoppningsvis en alldeles egendesignad målarpalett kring halsen. Kika in då så får du se hur den blev!

Det kanske är nåt för dig som letar efter en personlig present, kanske som morgongåva, bröllopspresent, till bästa vännen eller till dig själv?

Inbjudan len som sammet


När jag ser så här helsköna trycksaker darrar pysselådran till lite extra. Det här tjusiga presentkortet fick jag idag från mina goa kollegor (om ett par dagar fyller jag nämligen 30 jämnt och det firades med blommor, present och chokladtårta i morse). Om ni kikar noga ser ni att den svarta texten är flockad, ett sorts sammetstryck. Tänk dig bröllopstrycksaker med glansigt papper (finns på matton, bland annat) och sammetstext! Det blir en effektfull kontrast och ger en glamourlyxig känsla. Men du behöver inte betala dyra pengar för att låta ett tryckeri fixa det, du kan göra det själv. Metoden heter flocking och du behöver Fun flock, ett pulver som du strör över och gnuggar in i ett förstämplat, limmat mönster. Här kan du ser hur man gör.

måndag 27 oktober 2008

Snöat in på lime


Det där med färgtema har börjat ta form nu... Jag har helt snöat in på lime och vitt. Kolla in de här fina brudbuketterna från Bernzons och Line Blomdekor. Så nu kan jag börja fixa med inbjudningarna - det är pysseltarmen riktigt lycklig över!

Flera bröllop på gång i festlokalen

Så börjar bröllopsplanerna kännas lite mer verkliga. Festlokalen är bokad och det börjar pirra lite i magen. Men nu visar det sig att det kommer att vara två bröllopsfester på gång i lokalen. Huset har två våningar och vi har hyrt den nedre, med större kök och rum för flera gäster. På övervåningen pågår en annan bröllopsfest. Jag trodde, lite naivt, att ingen skulle hyra övervåningen när vi redan bokat, men närå... Besviken. Hoppas det kommer att kännas speciellt ändå, fast vi inte är ensamma där.