torsdag 29 november 2007

Adventsågren - ingen tid å pyssla fint :-(


Det börjar lysa sådär julemysigt i alla fönster nu, pysigt:-) Den här veckan, månaden har varit galen, alldeles för mycket jobb och för lite hemmapyssel och mys. Vill också shoppa lite adventsmys - ljus å sånt - och göra fint hemma. Men när jag är klar på jobbet så har affärerna stängt för lääänge sen... Så därför blundar jag för det och drömmer om fina vårgrejer istället, skulle va tokfint i sovrummet. Älskling, har du lust å hjälpa mej å tapetsera nån dag?
Har ett farligt begär efter de där virkade askarna... finns på Dixie och Åhlens. Den fina blommiga tapeten längst ner har det bloggats om här. Är också liite kär i den övre tapeten.

Personliga illustrationer


ÅÅÅ de är så underbara! Älskar de här illustrationerna. Om vi får en bäbis nån gång vill jag ha några såna i bebbens rum. Helst den med badringen. Finns hos Johanna form & design. Om man vill hitta på en personlig och kul present nån gång gör hon tydligen personliga illustrationer efter önskemål. Kanske till brudparet, till dopet, ett släktträd eller till en kompis (kostar såklart några kronor, men fina är de!).

måndag 26 november 2007

Dopkortspyssel



En liten tjej ska få det här dopkortet på lördag. Blev ganska nöjd.

söndag 25 november 2007

Bröllopsprioriteringar

Vi har en viss summa slantar å spendera på bröllopet, så då får vi klura ut hur vi vill ha det.

Värt att betala för:
- bra fotograf som tar superfina bilder!
- någon som filmar vigseln
- en go buffé
- fina kläder till oss (...men gärna till fyndpriser:-))

Sånt vi skippar:
- transport från kyrka till festlokal
- 3-rätters på restaurang
- sponsrat boende till gästerna
- efterrätten (vi kör på bara tårtan)
- dyra trycksaker från tryckeri
- allmänt onödigt pryttelsaker

Bocka av på listan

Vi är tidigt ute och kan bocka av några saker på listan:

- Festlokalen
- Ingångsmusiken
- Kyrkan är vald (men inte bokad)
- Mina skor :-)
- Toastmasterparet har tackat ja!
- sjukt söta caketoppers är köpta
- solisterna i kyrkan har tackat ja och låten de ska sjunga är vald.

hmm, det var väl mest det :-)

Den här är till dej hjärtat...


Klänningen igen...

Hittade en sajt som säljer drömklänningen för 1400 kr. Men eftersom det är en kinabutik är väl risken stor att det är en kopia. Mejlade nyss och frågade... Jag fortsätter jaga drömklänningen till drömpriset:-)

Funkar färgerna?


Jag är färgfanatiker och kanske den veligaste männska du har mött. Jag kommer ändra mej en miljon gånger innan det här är klart. Men de här färgerna funderar jag i alla fall på... Rosa, rött, cerist i en tajt helt rund bukett, kan det funka? Kanske det rosaröda, vitt och ljusgrönt får bli dekorationer på borden och i trycksaker?

Pengar, pengar massor av pengar

Det är så tokhärligt att äntligen få frossa i bröllopsplanering! Leta klänning, filura över färgkombinationer och hur alla trycksaker ska se ut... öva på kyssen å fundera över vilka goa människor vi vill bjuda! WOW, det här är äntligen på riktigt! och det är alla kostnader också, jättepåriktigt :-) Varken jag eller älsklingen tänker oss ett lyxkalas, men det kommer ändå att gå åt en del slantar (väl värda och ett nöje att spara ihop till!) Men förutom det börjar det dyka upp en massa andra saker på önskelistan också...
-bil som vi behöver spara till, "familjepengar" tills vi får en liten bäbis i familjen, lite hemrenovering, fortsätta spara till en husbuffert...

Jag får lite panik... i praktiken betyder det att kläder, resor till föräldrar och syskon, bio, fritidsintressen får ryka... Bläää!!! Nån som har ett välbetalt extraknäck å tipsa om? :-)

fredag 23 november 2007

Caketopperankor


Kanske nåt för er med en lite busigare touch på bröllopet. Finns på etsy. Nån som har fler tips på busiga caketoppers? Jag har redan köpt våra... men hur de ser ut avslöjar jag lite senare :-)

Chokladväskor till alla flickgäster


Guuud vilka onödigt jättesöta pytteväskor. Ska man tydligen ställa vid varje gäst! Om vi skulle ha ett princessbröllop med bara flickgäster och jag skulle ha massa tid över (!)... då skulle jag pyssla ihop de här. Annars kan man köpa dem på etsy. Där finns en hel bröllopskategori med en massa kul, onödiga, inspirerande och fina pryttlar.

Bäbisfeber


Ett par små fossingar i sängen... jag är lite bäbissjuk:-)

Men när hela bröllopsprojektet är över så börjar bäbisverkstan, älsklingen å jag har tummat på det! Tills dess får jag kika på den här superfina bilden av Isa.

Jag är kär! Wattersklänningen - får jag gifta mej i dej?


Nu är det hårdkörning som gäller! Jag har fallit så hårt för den här klänningen från Watters. Vill haaa :-) Men det är många kilo kvar och det fattas ett antal timmar på gymmet innan jag ens ser ok ut i den... Nu känner jag mej mest oduglig, tjock och hopplös. Den funkar i alla fall som motivation! Har en bild på den i min väska, så när sötisbegäret tar över kan jag plocka fram den och knata förbi gotteaffären... duktig kicka...

tisdag 20 november 2007

Egna wire-o böcker

Är lite sugen på att göra egna wire-o böcker. Kanske egna scrapalbum eller en helt egen familjekalender som jag bloggade om tidigare. Hittade en wire-o-bindare för bara några hundringar på Pysselmyran. Snälla tomten...

Stämplar på önskelistan


Förutom ett eget pyssel- och scraprum med alla små färgglada pryttlar prydligt undanstoppade i fina askar, burkar och lådor... så önskar jag mej en massa fina stämplar från Pysselmyran. Där fanns också fina journalingstämplar. Nästa lön är jag faktiskt värd några fina såna!

Easer är en annan favoritbutik. En hel massa fina journalinstämplar och stämplar på svenska! Alla stämpelmakare därute - fler svenska, söta, roliga stämplar sökes:-)

måndag 19 november 2007

Stämpelfrossa


Snart kommer det paket till mej med de här goa stämplarna från Magnolia och scrappakalja. Då kan jag gå loss med julkortsverkstan!

lördag 17 november 2007

Fajtas med chokladbegäret

Jag vet att jag inte är ensam. Min tuffaste utmaning är att bli kvitt chokladdiktatorn som vill att jag kastar mej över allt i choklad- och godisväg. Diktatorn är ju egentligen jag, men det känns bättre att skylla på en liten figur som inte finns :-) Det går hyfsat och bröllopet är en jättekick, men när begäret är riktigt illa behöver man nåt substitut fort som attan.

Bästa nyttomumset
Det här är mitt bästa: Kakao & Cocos bananer. Busenkelt:
Skär en banan i två halvor.
Rulla i kakao och cocos.
Lägg på en plåt och låt dem va i ugnen tills de blir varma å goa.
Rätt nyttigt och väääldigt mumsigt

Tårta med sköna färger

Om jag hade gillat såna här tårtor hade jag paxat en sån till festen, men nu gör jag inte det... Men färgerna älskar jag! Gillar det rosaröda med ljusgrönt till, kanske får det bli nåt sånt till brudbuketten, trycksaker å dukning?

Jag skulle vilja ha nåt som ser lite chokladmumsigt ut, gärna med hallon på... eller nåt. Hinner ändra smak massor innan det här är klart. Flera fina bilder finns i galleriet på The knot.

Frierismycke

Mitt fina smycke som jag fick när älsklingen friade.

fredag 16 november 2007

Bröllopsmässa - nu är det på riktigt!

Nu är det helt ok att köpa bröllopstidningar, surfa hela kvällarna på bröllopssajter och gå på bröllopsmässa i januari! Vi ska ju gifta oss, på riktigt :-) Har inte en susning om vad som händer, men jag vet att jag apselut vill va där. Tänkte lura med mej älsklingen också :-)

Värmehjärta till bröllopsgästerna

Gästpresenter på bröllop är lite kul, lite som fiskdamm när man va liten. Fast poängen är att hitta nåt som många uppskattar. Kanske ett sånt här värmehjärta är nåt att ge sina gäster på vinterbröllopet? Koka det i vatten och tryck på metallbiten så värmer den gott i jackfickan på vintern. Synd att vi ska gifta oss på sommarn...

Present till nykära mumsare


Hittade den här, den ska jag ge till nåt nykärat par som inte vill nåt hellre än å mysa å mumsa i soffan...

Häst å vagn på bröllopsdan


Näej, va typiskt... Det blir inga såna här fina ardennerpållar med lövad vagn som väntar utanför kyrkan när vi har gift oss. Det kostar flera tusen fick jag reda på... OK, jag fattar - det kostar att transportera 2 pållar, en vagn och sen ha nån som kör. Men det var lixom min dröm! Hade varit supermysigt å åkt runt slottet vid kyrkan och bara myst och skålat i champagne med prinsen. Det får bli nån gång på Skansen istället (där de här söta pållarna bor), vad kan det kosta - femti spänn?

Så... vad ska vi fara iväg i efter vigseln? Permobil? Sparkcykel? Skottkärra? Festlokalen ligger precis intill, så vi behöver inte åka iväg i nåt "bara för att" tycker jag. Kan det va en idé att vi går iväg till slottsparken där det finns en picknickfilt me champagne uppdukat... så får gästerna följa med toastmaster till festlokalen och börja mingla?

Håll koll på familjen


Perfekt! Det är taget, en sån vill jag ha. Busbra å samla all hemåfamiljinfo på ett ställe! Färgkoderna till alla rum (jag har en tendens å måla om rätt ofta, så det är knepigt å hålla reda på dem), försäkringsbolag, teleabonnemang, nummer till hantverkare, skolor, kvitton... Finns på cosas.

torsdag 15 november 2007

Pysselpärm för bröllopsplanerna


Vill ha!! En sån här måste man väl kunna pyssla själv? Med eget tyg utanpå och egna flikar, plastfickor, sidor... En sån måste jag göra!! Hittade den på etsy.

Underbara underbara Ronja i kyrkan!


Vi är ute i väldans god tid med vår bröllopsplanering. Juni 2009 har vi bestämt oss för. Helt sjukt, men den lokal vi vill ha är redan upptagen fram till slutet av oktober... Såvi har en massa tid att filura över alla sköna detaljer - och förhoppningsvis fortfarande va sams när det är dags. Vi har lite olika grejer vi känner mer för än den andre. Alla dekorationer, trycksaker och musik är grejer jag går igång på direkt. Så ingångsmusiken blir... ta daaaa! Lyssna här :-)
Barndomsvibbar, kärleksvibbar! Nu har jag min egen Birk... och han är alldeles alldeles underbar!

Stämplar kan man göra själv




Man kan ju jaga ihjäl sej på "just den där stämpeln som skulle va perfekt till den där grejen jag vill göra". Jag är så otacksamt kräsen på typsnitt å bilder... Men man kan ju faktiskt göra egna, på mycards bland annat. Skulle vilja göra en stämpel som finns på alla våra bröllopssaker. Typ som bilden. Kan det bli fint?

onsdag 14 november 2007

Save the date med filmtema


En söt kille nära mej en passionerad filmfantast. Kanske det här vore nåt å skicka ut ett tag innan inbjudan, egna biobiljetter?

Silversmycken till kärleken


Kanske min älskling vill ha såna jättefina manchettknappar? Om han hade varit en pyttedel så galen i fina färger å former som jag kanske :-) Men fina va dom! Finns på Manolin.

Gratis är gott! Framkalla foton gratis

Beställde bilder från Extrafilm, hoppas hoppas de kommer idag å att de är superfina. Det är våra semesterbilden från Grekland som ska bli scrappade, inramade och allmänt pysslade med. Man fick 30 bilder gratis, tror erbjudandet gällde fram till februari.

Flickr - massor av bröllopsbilder


Vill hitta en rolig form på våra bröllopstrycksaker. Speciellt inbjudan. Gärna med fickor där man drar fram kort eller en bok med mer info om allt som rör bröllopet. Eller kanske en ask, eller en burk eller... eller... Spenderar alldeles för mycket tid med att scanna varje hörn av nätet på härlig inspiration till skojiga trycksaker. Flickr är en kanonkälla! Hittade alla de här godingarna där och en massa mer.

måndag 12 november 2007

3 drömklänningar... alldeles för långt borta


Jag är käääär! Har hittat superfina brudklänningar. Jag har helt fallit för Watters & Watters tokfina brudklänningar. Synd bara att de inte finns i Sverige! Eller finns det nån som känner till någon återförsäljare här i närheten? Tills jag får tag på nån av de här 3 drömklänningarna får jag ta och jobba på å få bort en del kärlekshandtag, gosiga lår och härligt kramiga armar... annars får jag nog ge mej på jakt efter ett vitt tält... gärna med spets :-)

Man får måla på väggen


Kanske lite inspiration till dej som gillar att gå lös på inredningen där hemma. Jag tröttnade på en vägg i köket och målade ett porträtt av Alanis Morissette. Bara 2 färger och med silverkonturer. Så plocka fram favoritbilden ur lådan och måla den på väggen istället! ... det underlättar om den inte är för komplicerad. Jag gjorde det lite krångligt för mej, mätte upp några punkter på väggen så det skulle vara lite lättare att få till proportionerna. Men om ni har nån projektorvariant hemma blir det säkert enklare.

Gör en egen lekväska


Jag ville ge bort en lite mer personlig present till en go liten kille jag känner. Så det blev en egen designad lekresväska. Med scrappapper, band, dymotexter, stämplar och egenhändigt målade figurer blev den som på bilden!. Väskan köpte jag helt opyntad på panduro.

söndag 11 november 2007

Inspiration i massor för scrappare


Pysselviljan finns där, men just nu är det torka på inspirationsfronten. Jag brukar kolla in här och samla på snygga scraplaoyter, kort och andra fina scrapsaker.

Äntligen filurer i samlingen!


Bästa tjejen kom över med födelsedagspresent till mej i går. Ett gäng fina stämplar, kolla in "piluttadej-filuren"! sööööt :-) Vem ska jag skrappa ett piluttadej-kort till? Storebror fyller 40 snart... kanske då?

lördag 10 november 2007

Doppresent till lilltjejen


Jag älskar fina namnsmycken i silver! Beställde ett från mysilver som doppresent till en söt liten tjej. Mycket lättare att hitta på fina doppresenter till tjejer än killar. Nån som har nåt bra tips till en liten kille?

fredag 9 november 2007



Måste bara få visa mina fina brudskor! Köpte dem innan sambon friade. Jo, lite bridezilla kanske det var, men de var ett fynd - 50 spänn på DinSko! Nu väntar de bara till juni 2009... det är låååångt dit.

Dopkort till tuff prinsessa


Så här blev mitt första dopkort. Mina kompisars lilla trolltjej fick det här rosa kortet. "Minne av dopdagen" är bokstavspärlor som jag trätt upp på en silvertråd.
Den fästes i öljetterna på organzabandet. Bakom syns ett prickigt papper från matton. Ganska nöjd för att vara mitt första. Är helt kär i bokstavspärlorna!

Sömnlös med kreativ kramp

Är du också pysselgalen? Eller allmänt skapartokig? Så där att du kan kliva upp mitt i natten för att du har en skaparidé du måste testa? Jag är sån. Heltokig. Klockan är bara kväll här, men mitt huvud är fullt av idéer till scrapsidor, kort och bröllopstrycksaker jag vill göra. Men kvällen är för kort å jag måste nog gilla läget å sussa en stund. Fast i morgon - då blir det pyssla av.